over rb2

vacatures

Wanted: Solution architect

Heb jij een development achtergrond maar wil je zelf niet meer programmeren? Wil je de stap kunnen maken naar architectuur? Dan zou deze rol als solution architect interessant voor je kunnen zijn!

Je werkt samen met en leert van absolute toppers. Zowel van je collega’s in Nederland als in China en Singapore. Zij gebruiken daarbij de beste technologieën als: .NET, C#, Azure, (no)SQL, Hadoop, Apache Storm/Spark , om er maar een paar te noemen.

over rb2

Wat je gaat doen

Als Solution architect vertaal je business-wensen in een helder design. Je houdt hierbij rekening met de standaarden en architecturen die binnen rb2 zijn vastgesteld en zorgt ervoor dat jouw designs op een simpele manier hergebruikt kunnen worden in de toekomst. Daarnaast willen we dat je met vernieuwende en creatieve ideeën komt.

Met jouw technische kennis en ervaring ben je niet alleen verantwoordelijk voor de architectuur, maar ook voor de technische kwaliteit. Als Solution architect ben je strategische en inhoudelijke partner voor zowel onze opdrachtgevers als de interne organisatie. Je vertegenwoordigt rb2 op het gebied van technologie en hebt een actieve betrokkenheid bij het formuleren van onze visie hierop.

Een geweldige functie om oplossingen te bedenken voor complexe uitdagingen. Je bent betrokken bij de strategie, analyse en ontwerp van de projecten van onze opdrachtgevers. Het uitdenken en technisch leiden van grootschalige IT projecten en eCommerce is je hoofdtaak.

Wie wij zoeken

Je hebt een bewezen track record als architect van grote, complexe websites en / of eCommerce platformen. Empathisch vermogen om je te verplaatsen in de behoefte van opdrachtgevers, collega’s en leveranciers is onmisbaar in deze functie. Je hebt minimaal 8 jaar ervaring op het technisch gebied in functies als lead developer, technisch consultant en/of software architect. Je bent in staat klant wensen te vertalen naar technologische oplossingen, waarbij innovatieve ideeën en technieken niet ontweken worden. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Je hebt een uitstekend analytisch denk vermogen en maakt heldere plannen
 • Je bent goed in het ontwikkelen van de nodige documentatie. Waaronder ook technische documentatie zoals UML diagrammen, use cases en object diagrammen
 • Je bent communicatief sterk en kan je goed inleven in anderen
 • Je kent het belang van duidelijke afbakening
 • Je hebt het talent om technisch gecompliceerde zaken goed en begrijpelijk te maken voor onze opdrachtgevers
 • Je beheerst de Engelse taal mondeling en schriftelijk zeer goed.
 • Ondernemersgeest
 • HBO/WO opleiding, bij voorkeur technisch
 • Je bent goed in het vertalen van de business wens naar een technische oplossing
 • Je hebt ervaring met moderne softwareontwikkelmethodieken (Agile, Devops)
 • Je hebt ervaring met standaardisatie op aanpak, tooling en ontwerp
 • Je hebt ervaring met continuous-delivery ontwikkelstraten

Over rb2

‘Managed in Holland, made in China’; zó werkt rb2. Het projectmanagement vindt plaats in Purmerend, de technische uitvoering in Xiamen. Jouw rol is dus ongelofelijk belangrijk om dit alles in goede banen te leiden. Inmiddels werken we al heel wat jaren op deze manier, waardoor dit proces tot in de puntjes is geoptimaliseerd en we onze klanten kwaliteit en snelheid kunnen leveren. Projecten nemen we zowel agile als fixed price aan.

Waarom rb2?

Omdat je graag aan te gekke projecten werkt zoals Grolsch, T-Mobile en Nuon. Omdat werk leuk moet zijn en je – net als ons – de beste wilt zijn in je werk. Omdat je met de allerleukste collega’s in een trendy kantoor mét bar wilt werken! Omdat we regelmatig sportuitjes hebben waarbij je je collega’s kunt uitlachen. En omdat je misschien zelfs af en toe je werkplek in Purmerend voor China in kunt ruilen.

Ja, ik wil!

Herken jij jezelf in deze fulltime vacature, dan maken we graag kennis met je! Mail je motivatie en cv naar vacature@rb2.nl. Wil je toch liever eerst nog wat meer informatie voordat je in de pen klimt? Neem dan contact op met Dennis van Marle via 0299-200800.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.