hero

Strategisch partnership met SCAYLE

author avatar
Jett Kooijman-Fetter

Strategisch partnership met SCAYLE voor innovatieve technologische oplossingen

rb2 en commerce-platform SCAYLE hebben officieel een partnerschap gesloten. Door de handen ineen te slaan stellen de bedrijven merken in staat om oneindig te schalen in binnen- en buitenland, met behulp van moderne commerce-technologie en datagedreven marketing. 

“Wij integreren graag met toonaangevende API-first platformen. Wij zijn dan ook verheugd om aan te kunnen kondigen dat wij ons partnerkanaal verder uitbreiden met SCAYLE”, vertelt Jeroen van Meel, Head of Composable Commerce bij rb2. rb2 heeft uitgebreide ervaring met de technische realisatie van diverse e-commerce platforms, waaronder ook BigCommerce en commercetools, voor toonaangevende opdrachtgevers. Het bedrijf configureert en implementeert applicaties op basis van bewezen, moderne technologie.

Van Meel: “SCAYLE zit precies tussen een hele technische composable oplossing, waarmee je alle vrijheid hebt en een oplossing die alles out-of-the-box biedt. Zo biedt SCAYLE meer functionaliteiten dan een standaard e-commerce-pakket, omdat het bijvoorbeeld ook functionaliteit voor Product Information Management (PIM) en Order Management in zich heeft. Dit partnerschap stelt ons in staat om nieuwe segmenten en doelgroepen te bedienen.” 

Van Meel: “SCAYLE biedt een oplossing die business relevante out-of-the-box functionaliteiten combineert met snelle integraties en volledige vrijheid in een composable opzet. De kennis vanuit de oorsprong van AboutYou is beschikbaar om de shops te beheren, een specifieke headless klantreis of ervaring op te zetten of orders te managen via OMS functionaliteit. Hiermee combineer je B2C Commerce met internationalisatie, echte omnichannel ervaringen en de kracht van marketplaces. Deze kennis sluit naadloos aan op de expertise van rb2 en biedt een mooie kans om nieuwe segmenten en doelgroepen te bedienen” 

Maximale schaalbaarheid en flexibiliteit

SCAYLE is een commerce-engine waarmee merken en retailers hun bedrijf kunnen schalen op het gebied van technologie, activiteiten en online marketing. Het bedrijf maakt deel uit van de About You Holding SE, die genoteerd is aan de Frankfurt Stock Exchange. Deze grote Duitse online mode-retailer heeft besloten om een deel van hun platform opnieuw neer te zetten voor partijen in de Europese markt. Steven Fockema Andreae, Head of Partnerships bij SCAYLE, licht toe: “SCAYLE biedt klanten de hoogste schaalbaarheid en maximale flexibiliteit. De headless, modulaire architectuur is cloud-native en maakt omnichannel op maat gemaakte ervaringen mogelijk voor B2C-commerce. Ons platform stelt merken en retailers in staat om hun D2C-activiteiten te laten groeien met directe klanttoegang, hogere marges en volledige merkcontrole”. 

Al meer dan 140 online winkels draaien op SCAYLE, waaronder toonaangevende merken zoals Depot, Marc O'Polo, s.Oliver, Tom Tailor en Otto. rb2 en SCAYLE willen zich gezamenlijk richten op de B2C-marktsegmenten fashion, lifestyle, retail en multicategory. De focus ligt in Nederland op klanten die ook internationaal willen opereren, met een omzet van minimaal 20 miljoen euro, tot ongeveer 1 miljard euro. “Wij bedienen hoofdzakelijk klanten die op zoek zijn naar veel verschillende out-of-the-box features in één geïntegreerd systeem, die we kunnen customizen aan de voorkant. Klanten vinden het daarnaast prettig dat wij de Total Cost of Ownership goed in kaart kunnen brengen, de business partners waarderen ons vooral omdat de user interface heel dynamisch en prettig in gebruik is”, aldus Fockema.

Ultieme customer journey

rb2 implementeert en configureert het SCAYLE-platform bij de klant en verzorgt de integraties met het applicatielandschap. Van Meel: “Wij zorgen voor een ultieme check-out ervaring en een optimale customer journey, die gemakkelijk kan worden aangepast.” SCAYLE heeft gekozen voor een partnerschap met rb2 vanwege de goede naam die de applicatiebouwer heeft in de markt, de hoge kwaliteit van de softwareontwikkelaars en de brede ervaring met complexe trajecten. “Hun kennis van zowel de front-end als de back-end van commerce-systemen, hun expertise op het gebied van data en het feit dat ze ook mensen in dienst hebben die uit de retail-business komen, gaf de doorslag. Ze weten heel goed wat er speelt bij klanten. Ik kijk er dan ook naar uit om met rb2 samen te werken en onze gezamenlijke klanten te ondersteunen bij het realiseren van hun B2C-ambities”, benadrukt Fockema.

Samen bouwen SCAYLE en rb2 aan het nieuwe platform van fashion webshop Perfectly Basics (PB). Deze e-tailer is actief in de online verkoop sinds 2006. In hun aanpak staan persoonlijke aanpak, uniek aanbod en hoog serviceniveau centraal. Daar past de headless commerce engine van SCAYLE perfect bij. rb2 zal de nieuwe front-end van de webshop bouwen en integreren met de SCAYLE technologie en andere belangrijke applicaties binnen het landschap van PB.

Over rb2

rb2, de nummer één in de categorie ‘Digital Production Agency’ van de Emerce100 van 2021 en 2022, is een technisch development bureau dat de vraagstukken van klanten vertaalt in technische oplossingen die het eigenhandig ontwikkelt of integreert. rb2 kan putten uit 80 professionals om multidisciplinaire en schaalbare teams voor haar klanten samen te stellen. IT-architecten, lead developers en delivery managers in Nederland voorzien klanten van onshore advies. Dit wordt aangevuld met ondersteuning door offshore development-teams in Portugal, China en Nigeria. rb2 is een vertrouwde partner voor greenfield projecten. Het levert daarnaast advies- en implementatiediensten ten aanzien van e-commerce-, loyaliteits- en abonnementplatforms voor bedrijven als Europarcs, Vattenfall, T-Mobile, Philips, DAF, De Bijenkorf en Lavazza. Ga voor meer informatie naar www.rb2.nl.

Over SCAYLE

SCAYLE is een flexibel B2C SaaS enterprise shopsysteem, gebouwd op een headless en API-first architectuur. Het platform biedt uitgebreide functionaliteit, waaronder Product Information Management (PIM), Shop Management, Checkout en een Organisatie Managementsysteem (OMS), gecombineerd met een intuïtieve gebruikersomgeving. Merken en retailers gebruiken SCAYLE om de snel veranderende marktontwikkelingen bij te houden en zich commercieel te onderscheiden. SCAYLE GmbH is lid van de ABOUT YOU Group en verenigt moderne technologie met een sterk retail-DNA. Toonaangevende merken zoals Van Tilburg, Deichmann, s.Oliver, Fielmann, FC Bayern, Marc O'Polo en DEPOT gebruiken de SCAYLE Commerce Engine. SCAYLE heeft vestigingen in Nederland, het VK, de Noordse landen, en een hoofdkantoor in Hamburg, Duitsland.

Deel dit artikel via:

“Ben jij toe aan een nieuwe e-commerce oplossing?”
Jeroen van Mierle Commercial Director
Direct naar:
Vind ons:
Neem contact met ons op:

rb2 Netherlands / Wilhelminalaan 1-C / 1441 EK Purmerend /

+31(0)299 200 800 / info@rb2.nl

Language
Nederlands